Nörolojik Hastalıklar

Nörolojik Hastalıkların Kök Sebepleri

gibi kök sebepler bulunmaktadır.

Bizimle İletişime Geçin

Bizimle iletişime geçerek tedavi seçeneklerimiz ve süreçlerimiz hakkında daha detaylı bilgi alabilir, sağlığınıza yönelik bilinçli kararlar verebilirsiniz.

Nörolojik Hastalıkların Tedavilerine Yaklaşımımız

Klasik tıbbi anlayışa göre nörolojik hastalıkların tedavi edilmesi imkânsızdır. Çünkü güncel tıbbi yaklaşımlarda hastalığın tedavisi değil sadece semptomların kontrolü hedeflenmektedir. Ancakhastaların hikâyeleri dinlendiğinde vehastalığa şikâyetler yerine farklı bir açıdan bakıldığında; hücresel işlev bozukluğunun sebeplerinin nerede, neden ve nasıl başladığının tespiti yapılabilir. Böylece de hastalanma sürecinin geriye çevrilmesi mümkün hâle gelebilir.

Bütüncül yaklaşım ile hastalıkların semptomlarına değil de hastaya baştan ayağa her açıdan bakılır. Tanımlanan kök sebeplere yönelinir ve güncel tıbbın bugün unuttuğu ama tıbbın içinde zaten var olan yan etkisiz yöntemlerle çözüme ulaşılmaya çalışılır. Bu sayede hastalığın kök sebepleri ortadan kaldırılarak insanın tam ve kalıcı sağlığına ulaşması sağlanır.

Tedavi Ettiğimiz Nörolojik Hastalık Türleri

Nörolojik Hastalıkların Tedavisinde Uyguladığımız Yöntemler

Sık Sorulan Sorular

Bütüncül tıp vücut, zihin ve ruh sağlığını ele alarak hastalıkları tedavi etmeye çalışan bir yaklaşımdır. Nörolojik hastalıkların tedavisinde, geleneksel medikal tedavilerin yanı sıra beslenme, bitkisel destekler, stres yönetimi ve diğer tamamlayıcı yöntemlerle birleştirilebilir.

Bütüncül tıp hastaların yaşam kalitesini artırma, yan etkileri azaltma, bağışıklık sistemini güçlendirme ve genel iyilik hâlini destekleme potansiyeline sahiptir. Ayrıca bu yaklaşım, hastaların tedavi sürecinde daha aktif bir rol almalarına da yardımcı olabilir.

Beslenme terapisi, bitkisel destekler, akupunktur, yoga, meditasyon, masaj terapisi gibi birçok tamamlayıcı yöntem nörolojik hastalıkların tedavisinde kullanılabilir. Ancak bu yöntemlerin kullanımı hastanın bireysel durumuna ve tıbbi tedavilere uygunluğuna bağlıdır.

Geleneksel tıp genellikle belirli ilaçlar, cerrahi müdahaleler ve radyasyon tedavisi gibi standart tedavileri içerir. Bütüncül tıp ise daha geniş bir perspektife sahiptir ve vücudu, zihni ve ruhu ele alarak bir kişinin genel sağlığını iyileştirmeyi hedefler.

Bütüncül tıp, birçok nörolojik hastalık türünde destekleyici bir rol oynayabilir. Ancak her vaka farklıdır ve tedavi planı bireysel ihtiyaçlara göre uyarlanmalıdır.

Bütüncül tıp, nörolojik hastalıkların kök sebeplerini ortadan kaldırarak tamamen tedavi etmeyi amaçlar. Bunun yanında hastaların yaşam kalitesini artırmayı ve desteklemeyi sağlar. Ancak her hasta farklı olduğu ve bütüncül tıp tedavileri de bir kişiden diğerine değişkenlik gösterebilir.

Bütüncül tıp tedavilerinin yan etkileri yok denecek kadar az, minimal seviyelerdedir.

Nörolojik hastalıklarda bütüncül tedaviler, tanı koyulduktan sonra hemen sonra başlar. Tedaviler ne kadar erken başlatılırsa, etkinin de o kadar artması mümkün hâle gelir. Bağışıklık sistemini uyararak çalışan bütüncül tedavilerin, özellikle kemoterapinin yan etkileri görülmeden önce başlaması gerekir. Başlamakta gecikilirse etki azalabilir. Bu tedaviler cerrahi, diğer tedavilerle birlikte veya bağımsız olarak kullanılabilir. Ayrıca, tanı koyulmadan önce koruyucu amaçlı olarak da kullanılabilir.

Bütüncül tedaviler, bütün nörolojik hastalıklarda kullanılabilir. Tedavi sürecinde, gerekli testlerinin düzenli olarak takip edilmesi önemlidir. Bu tedaviler genellikle bireysel duruma ve hastalığın tipine göre uyarlanarak uygulanır.

Nörolojik hastalıklarda bütüncül tedaviler hiç yan etkisi yok demek mümkün değildir. Özellikle alerjik reaksiyon açısından hasta değerlendirilmelidir. Kullanılan materyallerin spesifik yan etkileri açısından hasta takip edilmelidir. Ancak genellikle bu tedaviler, bağışıklık sistemini uyararak hastalıklı hücrelerine karşı mücadeleyi desteklerken, yan etkiler minimal olabilir.

Nörolojik hastalıklarda bütüncül tedaviler tıbbi uygulamalardır. Bu nedenle holistik bakış açısı olan ve bütüncül tıp eğitimini tamamlamış tecrübeli hekimler tarafından uygulanırlar. Uygulayıcı, hastanın durumunu değerlendirerek en uygun bütüncül tedavi planını belirler.

  • Nörolojik Hastalıklarda Tamamlayıcı Tıp ve Fitoterapi
  • Fitoterapi
  • Ozonterapi
  • Proloterapi
  • Akupunktur
  • Kupa Terapisi (Hacamat)
  • Sülük Tedavisi
  • PRP Tedavisi (Platelet Rich Plasma)
  • DSD Vücut Sağlık Taraması

Nörolojik Hastalık Tedavilerimiz

Nörolojik hastalık tedavilerimiz, güncel tıbbi yöntemler ve teknoloji ile desteklenerek hastalarımıza bireysel çözümler sunar. Uzman ekibimiz, nörolojik sorunlarla başa çıkma sürecinde hastalarımıza etkili ve kişiye özel tedavi planları oluşturmayı amaçlar.

Aklınıza Takılan Her Konu İçin;

Bir telefon kadar uzağınızda
0 (506) 386 94 61
Doktora Sor